delanopl, Zakładaj osłonę z blachy ja taką założyłem przed zimą micha bezpieczna a i silnik ma cieplej Cena osłony w skodaczęści 275 pln + 30 pln za montowanie (w zaprzyjaźnionym warsztacie) :P
[O1] Mam inny silnik w bazie VIN niż w rzeczywistości
Zwiń
X
-
[O1] Mam inny silnik w bazie VIN niż w rzeczywistości
Witam wszystkich !!!
Nigdzie na forum nie znalazłem podobnego tematu, ale może ktoś miał z czymś takim styczność.
Auto zakupione z salonu w Lublinie( pierwszy właściciel).
Chodzi mianowicie o moje auto. Octavia 1, 1998r., 1,6 benzyna, chyba silnik AKL, ale w vin wskazuje AEE.
nr VIN TMB ZZZ 1UX WX 122 478
Kolejną rzeczą, która sie nie zgadza to wyposażenie, ja mam w książce serwisowej GLX a w komputerze jest LX. W bagażniku naklejka zgadza się z naklejką w ksiażce serwisowej.
Problem dopiero teraz się pojawił, gdy chciałem wymienić niektóre rzeczy tzn świece, kable WN itp i od razu od kilku kolegów z forum dostałem informację, że jest coś nie tak ( głównie zorientowali się po moim opisie w profilu oraz wielkie dzięki dla kolegi kecaj).
Od pewnego czasu na spokojnie przymierzam się do sprzedaży auta, ale dobrze wszyscy wiemy, że vin to podstawa, w takim razie jak klient poprosi o vin i zobaczy, że inny silnik jest w systemie a inny w rzeczywistości to od razu pomyśli, że była przekładka :twisted: a tak nie jest i to mnie denerwuje( a do tego jeszcze te samochody popowodziowe to już całkiem daje do myślenia)
PS. dodam,że byłem na hamowni i wskazuje ten mocniejszy silnik => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28652
Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym przypadkiem? kto popełnił błąd? co o tym sądzicie?ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
-
-
a gdzie sprawdzałeś VIN?
[ Dodano: Pon 14 Cze, 10 17:08 ]
sprawdziłem TU Twój VIN i nie pokazuje ani silnika, ani wyposażenia, a jak sprawdzałem moją poprzednia czeszkę i obecną to wszystko pokazywało, model, wyposażenie, silnik
trochę to dziwne :idea:
Komentarz
-
-
mozgi,
ja kiedyś też sprawdzałem po vin-ie moją O1 i różne kwiatki wychodziły
np:
DECODED 2003 Ford
Country UNITED STATES
Make Ford
Vehicle Type Pickup Truck
GVWR Class Class C: 4,001-5,000 lb
Model
Engine Type V6, 3.0L (184 CID); OHV 12V; EFI
Check Digit 8
Model Year 2003
Assy. Plant
Production Seq. Number 725677
Brake System Hydraulic
Restraint System Side Air Bag; Air Bag-2nd Generation
Fuel Type Gasoline
Manufacturer Ford Motor Company
Engine Code U
próba wpisania vin do universal vin dec
albo vw vin dec:
Region: Europe [ T ]
Manufacturer: undefined [ M ]
Car Type: undefined [ B ]
Body Style: 2 door (custom/deluxe/passat-4drGLS) [ C ]
Engine: Lowest power, Diesel [ G ]
Restraint: Motorised seat belts [ 4 ]
Model: undefined [ 1U ]
Year: 2003 [ 3 ]
Assembly Plant: Changchun, China [ 2 ]
Serial #: 725677
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihaua gdzie sprawdzałeś VIN?
b-bar01 rozumiem, że da się to wyprostować?ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
bez paniki - VIN w O1 przed 2000 rokiem zawieral inne informacje (bez kodu silnika)
tak wiec TMB ZZZ 1UX WX 122 478
to samochod wyprodukowany w 1998 roku w Poznaniu (znaczki WX) o numerze seryjnym nadwozia 122 478.
, pozdrawiamkazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
mozgi,
ryłem i ryłem aż znalazłem:
Auto wyprodukowane w Poznaniu, 3.07.1998, silnik AKL(numer moge wysłac na PW), wersja GLXi, kolor 8H8H.
W systemie serwisowym jest błąd.
VIN i reszta z naklejki zgadza sie z rzeczywistością.
Nie jest to Twoje zmartwienie.
Zawsze można wystapić do SAP o podanie przyczyny rozbieżności.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
kecajdzięki wielkie za wytwałość, cierpliwość i determinacje, żeby wyjaśnić ten temat , ja już skontaktowałem się z przedstawicielem skody w Polsce i sprawa jest wyjaśniana, - temat nie jest taki łatwy
w którym momencie wkradł się błąd? bo wnioskuje jak na razie, że w fabryce, a dokładniej w którym systemie mają poprawić błąd, gdyby mnie się zapytali?ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawulon1971Ja w O1 mam w dowodzie i na aucie TMBHK11U8YX280547 a na wlepie jest
TMBHK11UXYX280548 Silnik AKL wg.kodu MPI,moja czeszka z 2000r co wy na to ?
jedna ma AKL 684636 a druga AKL 675448
[ Dodano: Wto 15 Cze, 10 15:49 ]
mozgi,
Błąd jest po stronie czeskiej, przy wysyłce danych do systemu serwisowego.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
Komentarz